DECKARE

Förd bakom ljuset, Inger Jalakas

Den gamla gasklockan syntes över halva stan. Men den låg ensligt nere vid Göta älv och var ett populärt tillhåll för sexköpare. När en mördad kvinna hittades där hösten 1989 utgick polisen från att hon var prostituerad. Men var det så enkelt? Fallet kallnade utan att polisen lyckats identifiera kvinnan. Margareta Nordin och Nils Berg i Länskriminalpolisens kalla fall-grupp bestämmer sig för att försöka ge henne ett namn.

Synd straffar sig

Förd bakom ljuset

En femtonårig flicka försvinner under en fest på Stenungsön sommaren 1985. Det dröjer två månader innan hennes sargade kropp flyter iland norr om Göteborg. Trots lång tid i vattnet syns
tydliga tecken på att hon blivit mördad, men vad som hänt henne lyckas polisen inte reda ut. Tjugofem år senare gör Margareta Nordin och Nils Berg i Länskriminalpolisens kalla fall-grupp ett nytt försök att lösa gåtan.

Där hatet gror, Inger Jalakas

Där hatet gror

Liket av en ung man flyter i land vid Sannegårdshamnen i Göteborg. Ännu en som hoppat från Älvsborgsbron, tror kriminalinspektör Margareta Nordin. Men det som från början ser ut som ett självmord visar sig vara något helt annat. Nynazisten Glenn har en plan, som en gång för alla ska lära bögarna en läxa. Och han är långt ifrån ensam.

Ur min aska, Inger Jalakas

Ur min aska

I Göteborg avslöjas ett nätverk av pedofiler. Samtidigt krackelerar en familj med två små barn. Vad döljer sig egentligen bakom fasaden i Torslandas radhusidyll? Och vad händer med människor i skuggan av ett brott? När den ohyggliga sanningen rullas upp tvingas Margareta Nordin ta sig an sitt tyngsta fall någonsin.

Mannen i trappan, Inger Jalakas

Mannen i trappan

En pensionerad professor hittas hängd på Indoeuropeiska Institutets vind i Göteborg. Det råder ingen tvekan om att han är mördad. Mannen kom som flykting till Sverige under andra världskriget. Men vem är han egentligen? Och vem har knutit den prydliga snaran som avslutade hans liv? Kriminalinspektör Margareta Nordin famlar i blindo när hon söker efter svar.

Borde vetat bättre, Inger Jalakas
Sinne utan svek, Inger Jalakas

Sinne utan svek

Borde vetat bättre

En stormig septembernatt springer Soraya för sitt liv. Något fasansfullt har hänt, men hon vet inte
vad. Det enda hon vet är att hon måste bort. Samma natt brinner den gamla medeltidskyrkan i Lyckviken utanför Kungälv. När rökdykarna går in finner de en död människa framme vid altaret. Kriminalinspektör Margareta Nordin och hennes kolleger på Länskriminalpolisen i Göteborg får i uppdrag att lösa fallet.

Ett nyfött barn kidnappas på Östra sjukhuset i Göteborg. Mamman har precis flytt från barnets
våldsamme far. Är det en tillfällighet att just hennes barn försvinner? Eller är kidnappningen en makaber hämnd iscensatt av pappan? Kriminalinspektör Margareta Nordin kopplas in på fallet. Hon är böjd att instämma i mammans åsikt. Men har de rätt? 

Krokodilens leende

Lustmord

I Lustmords noveller driver deckarförfattarna Ulla Trenter och Inger Jalakas med en rad manliga
deckarhjältar. Med stor kärlek och glimten i ögat häcklas Stieg Trenters Harry Friberg, Henning
Mankells Kurt Wallander med flera framstående fiktiva mordutredare.

En svensk pedofil flyr till Thailand, samtidigt som frilansjournalisten Anna Hansson reser dit. Han
vill gömma sig på en plats där han kan få utlopp för sina sjuka begär. Hon vill avslöja sydostasiens
vidriga sexindustri. Krokodiler är gatubarnens namn på pedofiler.

Rädda råttor rivs, Inger Jalakas

Sex år efter dödsmisshandeln av Camillas bäste vän Andreas går mördaren fortfarande fri. Camilla är övertygad om att det var ett hatbrott. Margareta Nordin och Nils Berg i länskriminalpolisens kalla fall-grupp tror att hon har rätt och gör ett nytt försök att lösa fallet.

Samtidigt strömmar syriska flyktingar in i landet. De möts av kärlek, men även av misstro och hat.

Rädda råttor rivs

Synd straffar sig, Inger Jalakas