FACKBÖCKER

Sex, kärlek och Aspergers syndrom, Inger Jalakas
Nördsyndromet, Inger Jalakas

Reglerna i kärleksspelet är snåriga och kan ändras utan förvarning. För att lyckas i detta komplexa spel måste man vara intuitiv, läsa mellan raderna och känna av kroppsspråk. Det kan innebära stora utmaningar för vem som helst, för en person med Aspergers syndrom kan det framstå som omöjligt. Boken ger konkreta råd om hur man kan undvika missförstånden och förbättra sin chans till ett lyckligt kärleksliv.

Sex, kärlek och Aspergers syndrom

Nördsyndromet

I den här boken delar jag med mig av egna och andras erfarenheter av att ha en närstående med Aspergers syndrom. Jag berättar vad diagnosen innebär, hur en utredning går till, vilka krav man kan ställa på myndigheter med mera. Men framför allt är boken tänkt att inspirera och göra läsaren stark och full av kamplust. Det behövs, livet som anhörig är ofta både tufft och tålamodskrävande.

Agility – från start till mål, Inger Jalakas

Agility – från start till mål

Agility är sporten för dig som vill göra något roligt med din hund. Här får hunden utlopp för sitt behov att röra sig, samtidigt som den får använda sin hjärna. I boken finns allt du behöver veta om hinderinlärning och handling, kommandoord och kroppsspråk, motivation och belöning, samarbete, kontakt och konsekvens. Plus praktiska exempel på banor och kombinationer som ni kan öva på.

Från utbränd till nytänd, Inger Jalakas

Från utbränd till nytänd

Fler och fler svenskar blir utbrända och långtidssjuka. Men de flesta tar sig faktiskt igenom eländet och kommer igen, ofta med en förändrad livssyn. Från utbränd till nytänd handlar om dem. Fakta och undersökningar varvas med intervjuer och historien om Ragnar, en fiktiv 52-årig projektledare som struntar i varningssignalerna

och går in i väggen med en smäll.

Mera jävlar anamma, mamma!, Inger Jalakas

Mera jävlar anamma, mamma!

Den här boken skildrar tillvaron ur ensamma mammors perspektiv. Tips, fakta och egna erfarenheter blandas med (ofta absurda) händelser ur den fiktiva personen Inas liv. Mera jävlar anamma, mamma! är en bok att känna igen sig i

och hämta styrka ur, men också en bok med en stor portion humor.

Jävlar anamma, mamma!, Inger Jalakas
Den nyttiga nosen, Inger Jalakas

Den nyttiga nosen

Jävlar anamma, mamma!

Längre än någon kan minnas har vi människor utnyttjat hundars luktsinne. Idag nosar hundar reda på knark och kvicksilver, mögel och minor, rök och gasläckor, smuggelpengar och cancerceller. Och människor förstås. I boken berättar jag om nyttiga hundar i människans tjänst. ”Du kan träna en hund att leta efter vad som helst”, säger försvarets främste hundexpert. ”Om hunden misslyckas beror det på att vi har tränat den fel.”

Det här är boken jag önskar hade funnits när jag gick igenom min skilsmässa. Här finns mina samlade erfarenheter av livet som ensam mamma. Inte en dans på rosor alla gånger, men jag hävdar bestämt att det har sina poänger. Jag hoppas att du som läser kan hämta styrka ur boken. Jag hoppas att du hittar en del goda råd. Och att du får dig ett och annat gott skratt. 

Bara barn – om sexturism och slaveri

Smockor och smek

Smockor och smek är en undersökning av ungdomstidningar, deras innehåll, marknadsföring och spridning. Rapporten skrevs 1980 på uppdrag av statens ungdomsråd. Boken visar att det var mycket vanligt med rasfördomar, förhärligande av våld och djupt konservativa könsroller i serietidningarna och ungdomstidningarna.

Att se barn utnyttjas av vuxna män gör varje tänkande människa illamående av vrede. Den här boken handlar om sexuell exploatering av barn i sydostasien. Boken ger en beskrivning av situationen ur ett internationellt perspektiv. Jag berättar om offren, profitörerna och motståndarna. Jag belyser de västerländska sexturisternas roll i spelet. Samt försöker besvara frågan: Hur kan detta få lov att fortgå?